Távfelügyelet

 

I.  A SZOLGÁLTATÁS MŰKÖDÉSE

A behatolásjelző rendszerek 24 órás távfelügyelete a kor igényeinek megfelelően biztosítja, hogy a riasztó jelzésére intézkedés történjen. A távfelügyeleti központba beérkező összes jelzés számítógépen rögzítésre kerül, ezzel egyidejűleg a diszpécser intézkedik a kivonulószolgálat kiküldéséről és az ügyfél értesítéséről.
Távfelügyeleti szolgáltatás esetén a helyi riasztórendszerek jelzései továbbításra kerülnek diszpécserközpontunkba, ahol számítógépen megjelenik az ügyfél neve, címe, a teendők és az értesítendők telefonszámai. Riasztási jelzés esetén a szolgálatos diszpécser a megkötött szerződésnek megfelelően a helyszínre küldi a kivonuló szolgálatot és értesíti az ügyfelet, vagy csak az ügyfelet értesíti. A helyszínre érkező biztonsági szolgálat ellenőrzi a területet és a helyszínen tartja a rendőrség kiérkezéséig a behatolót. A rendszer kezelésével kapcsolatos információk is eljutnak a távfelügyeleti központba, így a ki és bekapcsolási időpontok, a kapcsolást végző felhasználók azonosítói, a műszaki információk stb. Lehetőség van külön támadásjelző gomb felszerelésére azon ügyfeleknél, ahol támadás lehetősége áll fenn /üzletek/ ill. ahol az ügyfél saját érdekében kéri.
A riasztórendszerek szabotázsvédelemmel és áramszünet idején is működőképes tápellátással rendelkeznek. A távfelügyelet 24 órás, folyamatos működésű.
 

II.  A SZOLGÁLTATÁS ELŐNYEI

A rendszer tulajdonosa információt kaphat arról, hogy alkalmazottai közül ki, mikor járt benn a területen, rendben működik-e a riasztórendszer, mely események, mikor történtek. Az adatokról kérésre teljes listát adunk. A távfelügyeleti központ vezetékes telefonon illetve a legkorszerűbb vezeték nélküli GPRS adatátviteli rendszeren keresztül ka információt a riasztórendszerektől. A távfelügyeleti szolgáltatás használatakor a felügyeleti központban megállapítható, hogy mely rendszert nem kapcsolták be az előre megadott időpontig /nyitás-zárás figyelés/, ezen ügyfeleinket értesíteni tudjuk. A riasztórendszer az áramkimaradásról is tájékoztatást ad, így időben intézkedni lehet a hiba elhárítására. A behatolásjelző eszközökön kívül lehetőség van más érzékelők elhelyezésére is, például tűzvédelmi célokra füstérzékelő felszerelésére.

 

III.  HOGYAN LEHET CSATLAKOZNI A RENDSZERHEZ?

1.  Az ügyfélnek már van saját (távfelügyeletre köthető) riasztórendszere
Ebben az esetben a meglevő rendszerbe a telefonvonal bevezetésre illetve a GPRS készülék felszerelésre kerül, majd a szükséges programozást elvégezzük. Rövid időn belül a szolgáltatás igénybe vehető.

2.  Az ügyfélnek még nincs riasztórendszere
Ha az ügyfél nem rendelkezik riasztórendszerrel, akkor azt telepítjük a részére.
A telepítésre kerülő rendszer korszerű, megbízható, hosszútávon karbantartási igény nélkül üzemelő típus. /PARADOX központok/
 

 

 

Budapest egész területén 15 percen belüli érkezés a helyszínre. Budapest területén kívül a helyi viszonyok figyelembevételével kerül megállapításra a kivonulási idő.

A GPRS távfelügyeleti díj tartalmazza az adatátviteli kommunikációs díjat is. A telefonos távfelügyelet esetén a kommunikációs költségek az ügyfél telefonszámláján jelentkeznek!